Hírek archívum

Új kamaratárs

2019. január


Új kamaratárssal zenélünk januártól: oboán kiváló hanszerjátékos lett a partnerünk, Szász Diána.


Új kamaratárs

2016. szeptember


Új kamaratárssal zenélünk szeptembertől: oboán egy kedves hangú zeneakadémista, Illés Dolli.


Françaix-est

2015. december


Új műsorral, megújult francia esttel készültünk az ősszel. Jean Françaix kamaraműveiből válogattunk kedvünk szerint, s így egy igen változatos produkciót készítettünk. Az est során elfhangzik egy trió (Divertissement) oboán, klarinéton és fagotton, egy kvártett (Quatuor à vents) fuvolával (Székely Zsófi) kiegészülve, majd egy kvintett (Quintette I.) kürttel (Várda Zsófia) bővülve.


Új kamaratárs

2015. május


Egy gyönyörű hangú oboista, Pintér Kata vette át a fuvola szerepét az együttesben. Az új hangzásvilág minden kamaraművet más megvilágításba helyezett...


Új Bach-műsor

2015. március


Tódy Ilona Éva csembalóművésszel "szövetkezve" új Bach-est létrehozásán fáradoztunk 2015 tavaszára. A műsorban háromszólamű invenciók, valamint triószonáták csendülnek fel. Ezúton is köszönetet mondunk Tódy Ilonának a szakmai támogatásért, tanácsokért.


Devienne - est

2014. március


A Mozart-kortárs zeneszerző, a fuvola-, ill. fagottvirtuóz François Devienne francia zeneszerő fafúvós kamaraműveit mutatjuk be összeállításunkban. Azt est érdekessége, hogy betekintést kapunk a XVIII. század nagy zenei műhelyébe, a Concerts Spirituels hangulatába, s a fafúvós triókon kívül mindhárom hangszerre írt versenyművekből is kapunk rövid ízelítőt.


Szalonzene - Wekerlefeszt

2013. augusztus


Az idén több wekerlei kötődésű zenésztársunkkal szalonná alakítjuk augusztus 31-én a Wekerlei Kultúrház egyik termét. A folyamatosan megérkező zenészek különböző formációkban ismert klasszikus műveket adnak elő délután 15:00-18:00, majd Jókai Annával való beszélgetés után sextetté, ill. oktetté bővülve 19:30-tól rövid koncerttel zárjuk a napot.


Térzene a Balatonnál - 2013.

2013. augusztus


Terveink szerint augusztusban (augusztus 5-11.) nem csak koncertet adunk (Balatonfenyves, augusztus 9.), hanem esténként (19:00-20:00) a naplementében zenélünk a fonyódi Panoráma sétányról.
(Panoráma sétány, dr. Szaplonczay Manó emléktáblája előtt.)


Zenés vasárnap délutánok Wekerlén

2013. május


Wekerle főtere szép kis zenepavilont kapott, melyet az elmúlt nyarakon már kipróbáltunk több alkalommal. A wekerlei önkéntesek támogatsával a Triola nagyobb szerepet vállalt egész nyáron át a vasárnap délutáni térzenék megszervezésével, plakátok és ismertetők írásával, valamint azokon való játékkal. Az esemény honlapja itt látható.


„Tánc-Szók”

2013. április 16.


Táncok - versben mondom el...
A műsorban versek ihlette táncok és táncok ihlette versek csendülnek fel váltakozva. A fúvóshangszerek énekhangja és Forró István férfias orgánuma hol kiegészíti egymást, hol egymás ellentéteként visznek minket közelebb a zene és a vers által teremtett hangulathoz, érzésekhez. A táncok szinte megelevenednek előttünk e kettős élmény hatására.


„Szereti Ön Bach-ot?”

2012. szeptember 23.


Korábbi, azonos című műsorunkat átdolgoztuk, s Bajnok Boglárka csembalójátékával díszítettük. A műsorban módunk lesz megfigyelni Bach gyönyörű dallamvezetését, fúgaszerkesztését, valamint a kor kamarazenéjét (triószonáta), vagy az olasz koncertálás műfaját egyaránt. A háromszólamú invenció néhány tétele csembalón és a trió különböző hangszínű hangszerein is megszólalnak.
A Goldberg-változatok tételei felváltva szólalnak meg csembalón és a Triola előadásában.


Ismét térzene a Balatonnál

2012. június 23.


Terveink szerint augusztusban (augusztus 5-11.) nem csak koncertet adunk (Balatonfenyves, augusztus 10.), hanem délelőttönként hol Fonyódon, hol Fenyvesen adunk egy kis térzenét, esténként (19:00-20:00) a naplementét a fonyódi Panoráma sétányról zenésítenénk meg ismét a dr. Szaplonczay Manó emléktáblája előtt.


Térzene a Balatonnál

2011. június 23.


Terveink szerint augusztusban (augusztus 8-13.) nem csak koncertet adnánk (Balatonfenyves, augusztus 12.), hanem délelőttönként hol Fonyódon, hol Fenyvesen adnánk egy kis térzenét, esténként (19:00-20:00) a naplementét a fonyódi Panoráma sétányról zenésítenénk meg ismét a dr. Szaplonczay Manó emléktáblája előtt.


Szórakoztató-zene korokon át

2011. május 31.


A műsorunkat a zenei szórakoztatás kapcsolja össze. A különböző korokból vett tánctételek, könnyedebb darabok közel négyszáz esztendő zeneszerzőit, stílusát tárja elénk. A koncerten a következő szerzőktől hallhatunk műveket: Handel, Mozart, Devienne, Csajkovszkíj, Beach, Yokoyama, Pfeiffer, Ibert, Piazzolla, Albeniz, Joplin, Balassa


Elmarad a március 21-i OIK-koncert.

2011. március 16.


Sajnálattal közöljük, hogy az Országos Idegennylvi Könyvtárban tartandó zártkörű rendezvény keretében tervezett koncertünk elmarad. Megértésüket és elnézésüket kérjük.


Koncertsorozat a XVIII. Kerületi Városházán (BP, 1181, Városház u. 16.)

2011. január 31.


A Triola egy hanversenysorozatot rendez

"Szereti Ön Bachot?",
Triolával a klasszika korában és
A Francia Hatok
címekkel. A három hangversenynek ezúttal a XVIII. kerületi városháza ad otthont. A megszokott zenei utazások helyett most jobban elmerülünk az egyes korokban, műfajokban.


Kispesti koncert

2011. január 30.


Különlegességként „Duola-koncert” lesz Kispesten. Részletek a koncerteknél...


Csepeli koncert

2010. november 19.


A 2010. november 28-i koncertünket - sajnálatos eset miatt - új helyszínen, a csepeli Szent Imre téri templomban tartjuk délután 4 órakor. A műsor változatlan.


Bemutatkozik a Triola

2010. november 27.


Szombat este Szebenyi Marianna vezetésével bemutatkozik a Wekerle-telepnek a Triola fúvósegyüttes. A beszélgetős est apropóját az adja, hogy az együttes egyik tagja itt él, kettő pedig a telepen neveli a muzsikus palántákat.


A zene világnapja - Hangszer és zene gyerekeknek

2010. október 1.


A pestszentimrei általános iskolásoknál zenélünk 8:00-9:00 és 9:00-10:00 óra között.


Balatonparti koncert, térzene

2010. augusztus 14.


Térzene a fonyódi Panoráma sétányon. (2010.08.14-15. 18:30-19:30)


Balatonparti koncert

2010. július 25.


Balatonfenyvesen, a községháza nagytermében augusztus 13-án 20:00 órakor koncert lesz.


Szabadtéri koncert

2010. július 25.


Tihanyban, az Apátság területén található Rege cukrászda udvarán szabadtéri koncertet tartunk. (2010. augusztus 30. 17:00-18:00)


Megjelenés a weben

2010. július 11.


Kedves barátom, Tóth Attila segíségével létrejött a fúvószenekar internetes oldala. Hálás köszönönet érte.
Vissza a hírekhez»

Vissza az oldal tetejére

Koncertek

2019. június 21.